Menu na dzisiaj

Czwartek

14/10/2021

Śniadanie

Keto chlebek z pastą curry z tofu i zielonego ogórka (Tofu naturalne, Ogórek zielony, Woda, Majonez, Nasiona słonecznika, Jaja, Płatki jaglane, Siemię lniane, Siemię lniane mielone, Pestki dyni, Olej rzepakowy, Orzechy włoskie, Śliwki suszone, Miód1, Curry, Sól, Pieprz czarny mielony) 10,3,8,6

II śniadanie

Nuggetsy z boczniaków z domową srirachą i surówką z białej kapusty (Kapusta biała, Boczniaki, Marchew obrana, Mleko ryżowe, Jaja, Papryka czerwona1, Płatki kukurydziane, Mąka kukurydziana, Mąka bezglutenowa mix, Cytryna sok, Cukier, Oliwa z oliwek, Ocet winny, Sól, Czosnek świeży, Papryka ostra (chili), Pieprz czarny mielony, Papryka słodka mielona) 3

Obiad

Cielęcina z warzywami po chińsku w sosie słodko-kwaśnym z kaszą sorgo (Cielęcina b/k, kasza sorgo, Cebula obrana, Woda, Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Warzywa chińskie, Ananas (w syropie), Passata pomidorowa, Grzyby shiitake (świeże), Ketchup, Olej z orzechów arachidowych, Miód pszczeli, Przyprawa do wieprzowiny, Papryka ostra (chili)św, Czosnek świeży, Sos sojowy jasny, Pasta tamaryndowa, Mąka ziemniaczana, Cytryna sok, Kolendra (świeża), Ocet ryżowy, Pieprz ziołowy, Olej rzepakowy, Imbir mielony) 5,6

Podwieczorek

Paleo koko - kuleczki na słodko (Daktyle suszone, Orzechy włoskie, Rodzynki, Wiórki kokosowe, Kakao) 8

Kolacja

Taco shells z wołowiną i warzywami (Kark wołowy, Taco shell, Pomidor, Cebula obrana, Papryka zielona, Koncentrat pomidorowy (30%), Olej rzepakowy, Papryka słodka mielona, Kmin rzymski (kumin), Papryka chili mielona)