Menu na dzisiaj

Czwartek

28/10/2021

Śniadanie

Placki dyniowe z serkiem koperkowym i kolorową papryką (Dynia św, Papryka czerwona (świeża), Tofu naturalne, Jogurt sojowy, Mąka bezglutenowa mix, Jaja, Pieprz czarny mielony, Koper ogrodowy, Sól morska, Proszek do pieczenia, Sól, Kurkuma, Czosnek granulowany)3,6

II śniadanie

Pasta z bakłażana i awokado z pieczywem chrupkim i pomidorem (Pomidor, Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe bezglutenowe, Awokado, Bakłażan, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Szczypiorek, Sól, Pieprz czarny mielony) 6,13

Obiad

Filet z indyka w sosie mango z kolendrą, kasza gryczana niepalona z fasolką w sezamie (Filet z piersi indyka, Fasolka żółta szparagowa, Kasza gryczana niepalona (biała), Majonez, Mango (pulpa), Kolendra (świeża), Ocet jabłkowy, Sezam)10,3,11

Podwieczorek

Białkowa waniliowa panna cotta z musem z owoców leśnych (Mleko kokosowe, Woda, Truskawki1, Cukier, Maliny 1, Jagody czarne1, Odżywka białkowa - izolat 97%, Żelatyna, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Cytryna sok, Aromat waniliowy)

Kolacja

Pieczone klopsiki z sosem tikka masala i groszkiem cukrowym (Łopatka wieprzowa, Groszek cukrowy (strączkowy), Pomidory pulpa(krojone), Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Mąka ziemniaczana, Jaja, Czosnek świeży, Olej rzepakowy, Garam masala, Papryka wędzona, Imbir świeży, Pieprz czarny mielony, Cynamon, Kurkuma, Imbir mielony, Sól) 3,9,6