Menu na dzisiaj

Czwartek

25/11/2021

Śniadanie

Frittata z cukinią i pieczarkami z parmezanem i domowym ketchupem (Jaja, Pasta pomidorowa1, Cukinia1, Pieczarki, Ser parmezan, Kasza jaglana, Cebula obrana, Cukier, Musztarda, Ocet jabłkowy, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Olej rzepakowy, Szczypiorek, Pieprz czarny mielony, Sól, Papryka chili mielona) 10,3,7

II śniadanie

Sałatka z kaszy bulgur, natki pietruszki, pomidorów i fasoli (Pomidor, Kasza bulgur, Fasola czerwona w zalewie, Ogórek gruntowy, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Cynamon, Cytryna sok, Pieprz czarny mielony, Sól, Imbir mielony) 1

Obiad

Wołowina po tajsku z ryżem brązowym i fasolką szparagową w sezamie (Fasolka żółta szparagowa, Kark wołowy, Ryż brązowy, Sezam, Sos sojowy jasny, Olej sezamowy, Sos rybny, Skórka z pomarańczy, Sól, Trawa cytrynowa świeża, Kolendra mielona, Skrobia kukurydziana, Czosnek świeży, Sok z limonki, Imbir świeży, Papryka chili mielona) 4,11,6

Podwieczorek

Morelowe crumble (Morele, Odżywka białkowa - izolat 97%, Płatki owsiane bezglutenowe, Miód1, Nasiona słonecznika, Orzechy laskowe) 8

Kolacja

Tarta z łososiem i szpinakiem (Śmietana roślinna 16%, Mąka bezglutenowa mix, Szpinak1, Łosoś (wędzony), Woda, Cebula obrana, Olej kokosowy, Mąka ziemniaczana, Ocet, Czosnek świeży, Pieprz czarny mielony, Sól) 4