Menu na dzisiaj

Czwartek

02/12/2021

Śniadanie

Wytrawny keks z oliwkami, papryką, suszonymi pomidorami i bazylią, twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem i pomidorem (Twaróg sernikowy, Pomidor, Mąka pszenna, Jaja, Mleko spożywcze 1.5 %, Papryka czerwona (świeża), Papryka zielona, Rzodkiewka, Oliwki zielone, Suszone pomidory, Oliwa z oliwek, Oliwki czarne, Szczypiorek, Bazylia (świeża), Czosnek świeży, Sól, Proszek do pieczenia, Pieprz czarny mielony) 3,7

II śniadanie

Sushi (Ryż jaśminowy, Sałata lollo bianco, Łosoś (z rusztu z przyprawami), Ogórek zielony, Sos sojowy jasny, Krewetki, Paluszki surimi, Algi nori (arkusze), Tykwa (Kampio), Oshinko (marynowana rzodkiew))12,10,3,4,2,6

Obiad

Pieczeń rzymska z kapustą, gotowana kasza pęczak z sosem pieczeniowym i buraczkami z chrzanem (Burak obrany, Łopatka wieprzowa, Bulion drobiowy, Kasza jęczmienna (pęczak), Kapusta kiszona, Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Chrzan tarty, Sos sojowy jasny, Mąka ziemniaczana, Przyprawa do wieprzowiny, Sól, Pieprz czarny mielony) 9,6,1

Podwieczorek

Proteinowy pudding jagodowy z tapioki z musem brzoskwiniowym (Mleko spożywcze 3.2%, Brzoskwinia (w syropie), Jagody czarne1, Woda, Tapioka (granulat suchy), Odżywka białkowa - izolat 97%, Cukier) 7

Kolacja

Stripsy z boczniaka z warzywami po azjatycku z dipem cytrynowym (Boczniaki, Jogurt naturalny (1,5% tł.), Cebula obrana, Jaja, Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Grzyby shiitake (świeże), Cytryna sok, Płatki kukurydziane, Olej z orzechów arachidowych, Miód pszczeli, Papryka ostra (chili)św, Mąka pszenna, Czosnek świeży, Sos sojowy jasny, Pasta tamaryndowa, Kolendra (świeża), Sól, Pieprz czarny mielony, Ocet ryżowy, Pieprz ziołowy, Papryka słodka mielona, Tymianek, Czosnek granulowany) 3,7,5,6