Menu na dzisiaj

Czwartek

02/12/2021

Śniadanie

Placuszki owsiane z pieczoną morelą i jogurtem miodowym (bez glutenu i nabiału) (Morele, Jogurt sojowy, Płatki owsiane bezglutenowe, Jaja, Mleko ryżowe, Skrobia ziemniaczana, Miód pszczeli, Ksylitol, Olej rzepakowy, Cynamon) 3,6

II śniadanie

Carpaccio z buraka z karczochem z wegańską fetą i pestkami dyni (bez glutenu, bez nabiału) (Burak obrany, Pomarańcza, Karczochy, Wegańska feta, Oliwa z oliwek, Woda, Miód1, Ocet balsamiczny, Pestki dyni, Rukola, Sól, Pieprz czarny mielony)

Obiad

Bitki wołowe w sosie pomidorowym, z ryżem mieszanym z kolendrą i bukietem warzyw (bez glutenu i nabiału) (Kark wołowy, Pasta pomidorowa1, Marchew obrana, Brokuł 1, Kalafior1, Woda, Ryż biały, Kolendra (świeża), ryż czarny, Ryż czerwony, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Sól himalajska, Bazylia (suszona), Sól, Cukier, Cytryna sok)

Podwieczorek

Budyń jaglany z polewą czekoladową i bakaliami (bez glutenu i nabiału) (Mleko ryżowe, Woda, Kasza jaglana, Czekolada gorzka, Mieszanka bakaliowa, Miód pszczeli, Aromat waniliowy, Cytryna sok) 8,5

Kolacja

Azjatycka zupa tofu z makaronem soba i sezamem (bez glutenu i nabiału) (Bulion warzywny, Makaron soba , Tofu naturalne, Sezam, Por, Cebula dymka, Mleko kokosowe, Sos sojowy ciemny, Fasola mung, Sok z limonki, Papryka ostra (chili)św, Curry, Czosnek świeży, Kolendra (świeża), Kurkuma, Trawa cytrynowa świeża, Imbir świeży, Kolendra mielona) 10,11,6