Menu na dzisiaj

Czwartek

23/12/2021

Śniadanie

Amarantusanka na mleku roślinnym z ananasem i orzechami brazylijskimi (Mleko ryżowe, Ananas (w syropie), Amarantus ekspandowany, Orzechy brazylijskie, Cukier, Aromat waniliowy) 8

II śniadanie

Carpaccio z buraka z granatem, rukolą, serem kozim i pestkami dyni (Burak obrany, Ser kozi (rolada), Oliwa z oliwek, Granat, Woda, Mix sałat, Rukola, Ocet balsamiczny, Miód1, Pestki dyni, sok pomarańczowy (tłoczony), Sól, Cytryna sok, Mięta (świeża), Pieprz czarny mielony, Pieprz cytrynowy, Imbir mielony) 7

Obiad

Grillowany schab z sosem grzybowym z komosą ryżową i modrą kapustą (Schab wieprzowy b/k, Kapusta czerwona, Komosa ryżowa (Quinoa), Bulion warzywny, Cebula obrana, Grzyby mrożone, Śmietana roślinna 16%, Woda, Ocet jabłkowy, Koper ogrodowy, Cukier, Olej rzepakowy, Pieprz czarny mielony, Sól, Rozmaryn, Papryka wędzona)

Podwieczorek

Tarta z zielonym groszkiem i serem feta (Śmietana roślinna 16%, Groszek zielony 1, Kasza jaglana, Jaja, Mleko sojowe, Ser feta, Mąka kukurydziana, Olej kokosowy, Masło roślinne, Czosnek świeży) 3,7,6

Kolacja

Paprykarz z wędzonym pstrągiem i pieczywem żytnim z kalarepą (Chleb żytni pełnoziarnisty, Kalarepa, Koper ogrodowy, Pstrąg tęczowy (filet, wędzony), Jogurt sojowy, Jaja, Ryż biały, Koncentrat pomidorowy, Majonez)10,3,4,6,1