Menu na dzisiaj

Czwartek

23/12/2021

Śniadanie

Placki dyniowo-marchewkowe z serkiem koperkowym i kolorową papryką (bez glutenu, bez nabiału) (Papryka czerwona (świeża), Dynia św, Marchew obrana, Tofu naturalne, Jogurt sojowy, Mąka bezglutenowa mix, Jaja, Pieprz czarny mielony, Koper ogrodowy, Sól morska, Proszek do pieczenia, Sól, Kurkuma, Czosnek granulowany) 3,6

II śniadanie

Pasta z bakłażana i awokado z pomidorem z waflami ryżowymi (bez glutenu, bez nabiału) (Pomidor, Awokado, Bakłażan, Wafle ryżowe naturalne, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Szczypiorek, Sól, Pieprz czarny mielony)

Obiad

Grillowany schab z sosem grzybowym z komosą ryżową i modrą kapustą (Schab wieprzowy b/k, Kapusta czerwona, Komosa ryżowa (Quinoa), Bulion warzywny, Cebula obrana, Grzyby mrożone, Śmietana roślinna 16%, Woda, Ocet jabłkowy, Koper ogrodowy, Cukier, Olej rzepakowy, Pieprz czarny mielony, Sól, Rozmaryn, Papryka wędzona)

Podwieczorek

Pudding z tapioki z musem brzoskwiniowym z płatkami migdałów (bez glutenu, bez nabiału) (Mleko ryżowe, Brzoskwinia (w syropie), Tapioka (granulat suchy), Migdały w płatkach, Cukier) 8

Kolacja

Falafel z sałatką z pomidora i ogórka z sosem jogurtowym z tahini (bez glutenu, bez nabiału) (Ciecierzyca, Ogórek zielony, Pomidor, Mix sałat, Jogurt sojowy, Oliwa z oliwek, Woda, Cebula obrana, Cytryna sok, Czosnek świeży, Sezam, Mąka bezglutenowa mix, Kiełki rzodkiewki, Kolendra (świeża), Natka pietruszki, Sól, Pieprz czarny mielony, Kmin rzymski (kumin), Proszek do pieczenia)