Menu na dzisiaj

Niedziela

17/10/2021

Śniadanie

Wegański smalec z pieczywem żynim i patisonem (Patison żółty, Chleb żytni pełnoziarnisty, Fasola biała Jaś, Cebula obrana, Woda, Olej rzepakowy, Jabłko, cebula prażona, Pieprz czarny mielony, Sól, Majeranek) 1

II śniadanie

Bliny gryczane z pesto rosso i mozzarellą z rukolą i jogurtem bazyliowym (Jogurt naturalny, Ser mozzarella tarta, Kasza gryczana (gotowana), Mąka gryczana, Kefir (2% tł.), Szalotka, Rukola, Oliwa z oliwek, Suszone pomidory, Bazylia (suszona), Cebula obrana, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony, Soda oczyszczona, Czosnek granulowany)7

Obiad

Kotleciki a'la rybne w sosie chrzanowym z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty (Ziemniaki obrane, Kapusta biała, Tofu naturalne, Bulion warzywny, Śmietana 12%, Kasza jaglana, Marchew obrana, Chrzan tarty, Oliwa z oliwek, Sos sojowy jasny, Cytryna sok, Śmietana roślinna 16%, Cukier, Sól, Bułka tarta, Algi nori (arkusze), Natka pietruszki, Pieprz czarny mielony, Przyprawa do kurczaka)10,7,6,1

Podwieczorek

Jagielnik z solonym karmelem daktylowym (Mleko kokosowe, Woda, Mleko spożywcze 3.2%, Kasza jaglana, Daktyle (świeże), Daktyle suszone, Miód pszczeli, Wiórki kokosowe, Płatki owsiane bezglutenowe, Orzechy arachidowe, Masło orzechowe, Olej kokosowy, Kakao)7,5

Kolacja

Jambalaya z ryżem basmati (Pomidory pulpa(krojone), Dynia, Ryż basmati, Papryka czerwona1, Seler naciowy, Cebula obrana, Fasola czerwona w zalewie, Bulion warzywny, Czosnek świeży, Natka pietruszki) 9