Menu na dzisiaj

Niedziela

24/10/2021

Śniadanie

Pieczywo z roladką z ciecierzycy z suszoną śliwką, ogórek kiszony (bez glutenu, bez nabiału) (Chleb bezglutenowy, Ogórki kiszone, Ciecierzyca w zalewie, Mąka z ciecierzycy, Jaja, Śliwki suszone, Pieprz czarny mielony, Sól) 10,3,6,13

II śniadanie

Risotto z indykiem, zielonym groszkiem i marchewką (bez glutenu, bez nabiału) (Filet z piersi indyka, Groszek zielony 1, Cebula obrana, Ryż biały, Marchew obrana, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek)

Obiad

Grzybowe kaszotto z kurczakiem i serem tofu z nasionami słonecznika (bez glutenu, bez nabiału) (Bulion warzywny, Udko z kurczaka B/S, Kasza gryczana, Cebula obrana, Pieczarki, Grzyby mrożone, Nasiona słonecznika, Tofu naturalne, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Śmietana roślinna 16%, Natka pietruszki, Sól) 6

Podwieczorek

Batonik owsiany (bez glutenu, bez nabiału) (Płatki owsiane bezglutenowe, Miód1, Masło orzechowe, Rodzynki, Żurawina suszona, Pestki dyni, Nasiona słonecznika, Orzechy arachidowe, Wiórki kokosowe, Siemię lniane)5

Kolacja

Faszerowane pieczarki portobello z sosem ziołowym (bez glutenu, bez nabiału) Pieczarka portobello, Jogurt sojowy, Papryka czerwona1, Marchew obrana, Cukinia św, Kasza jaglana, Jaja, Cebula obrana, Pomidory pulpa(krojone), Ser wegański, Natka pietruszki, Koper ogrodowy, Zioła prowansalskie, Sól, Pieprz czarny mielony) 3,6