Menu na dzisiaj

Niedziela

14/11/2021

Śniadanie

Pasta z tuńczykiem z keto chlebkiem, świeżą roszponką i rzodkiewką (Rzodkiewka, Jaja, Woda, Tuńczyk (w sosie własnym), Roszponka, Nasiona słonecznika, Płatki jaglane, Jogurt sojowy, Siemię lniane, Siemię lniane mielone, Majonez, Pestki dyni, Olej rzepakowy, Orzechy włoskie, Śliwki suszone, Cytryna, Miód1, Szczypiorek, Koper ogrodowy, Sól) 10,3,8,4,6

II śniadanie

Krem z białych warzyw z pestkami dyni (Bulion warzywny, Pietruszka obrana, Seler obrany, Ziemniaki obrane, Śmietana roślinna 16%, Pestki dyni, Cebula obrana, Czosnek świeży, Olej rzepakowy, Sól himalajska, Pieprz czarny mielony) 9

Obiad

Grillowany schab w sosie czosnkowym z pieczonymi kuleczkami ziemniaków i grillowanymi warzywami z sezamem (Ziemniaki obrane, Schab wieprzowy b/k, Jogurt sojowy, Papryka czerwona (świeża), Cukinia św, Pieczarki, Czosnek świeży, Koper ogrodowy, Sezam, Sól, Pieprz czarny mielony, Olej rzepakowy, Ocet, Tymianek, Rozmaryn, Papryka wędzona)11,6

Podwieczorek

Kaszka kukurydziana z musem z owoców leśnych (Mleko migdałowe, Kasza kukurydziana, Woda, Truskawki1, Maliny 1, Jagody czarne1, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Cytryna sok, Aromat migdałowy) 8

Kolacja

Tarta marchewkowa z porem, kukurydzą, marchewką, curry i suszonymi pomidorami z sosem ziołowym (Marchew obrana, Jogurt sojowy, Jaja zerówki, Śmietana roślinna 16%, Por, Mąka kukurydziana, Jaja, Szpinak1, Suszone pomidory, Kukurydza w zalewie, Płatki owsiane bezglutenowe, Pestki dyni, Migdały w płatkach, Sól, Papryka chili mielona, Curry, Pieprz czarny mielony, Natka pietruszki, Koper ogrodowy) 10,3,8,6