Menu na dzisiaj

Niedziela

12/12/2021

Śniadanie

Wegański smalec z pieczywem żytnim i oshinko (Chleb żytni pełnoziarnisty, Oshinko (marynowana rzodkiew), Fasola biała Jaś, Cebula obrana, Woda, Olej rzepakowy, Jabłko, cebula prażona, Pieprz czarny mielony, Sól, Majeranek) 1

II śniadanie

Bliny gryczane z pesto rosso i mozzarellą z rukolą (Jogurt naturalny, Ser mozzarella tarta, Kasza gryczana (gotowana), Mąka gryczana, Kefir (2% tł.), Rukola, Szalotka, Oliwa z oliwek, Bazylia (suszona), Suszone pomidory, Cebula obrana, Sól, Pieprz czarny mielony, Czosnek świeży, Soda oczyszczona, Sól himalajska, Czosnek granulowany) 7

Obiad

Kotleciki a'la rybne w sosie chrzanowym z kaszą gryczaną i surówką z białej kapusty (Kapusta biała, Tofu naturalne, Bulion warzywny, Śmietana 12%, Kasza gryczana niepalona (biała), Kasza jaglana, Marchew obrana, Chrzan tarty, Cytryna sok, Sos sojowy jasny, Cukier, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Bułka tarta, Sól, Algi nori (arkusze), Bazylia (świeża), Mięta (świeża), Pieprz czarny mielony, Przyprawa do kurczaka) 10,3,6,1

Podwieczorek

Jagielnik z solonym karmelem daktylowym (Mleko kokosowe, Woda, Mleko ryżowe, Kasza jaglana, Odżywka białkowa - izolat 97%, Daktyle suszone, Daktyle (świeże), Miód pszczeli, Wiórki kokosowe, Płatki owsiane bezglutenowe, Orzechy arachidowe, Masło orzechowe, Olej kokosowy, Kakao) 5

Kolacja

Jambalaya z ryżem basmati (Pomidory pulpa(krojone), Dynia1, Ryż basmati, Papryka czerwona1, Seler naciowy, Cebula obrana, Fasola czerwona w zalewie, Bulion warzywny, Czosnek świeży, Natka pietruszki) 9