Menu na dzisiaj

Niedziela

19/12/2021

Śniadanie

Chińskie naleśniki z pastą z kurczaka z pomidorem z kiełkami (Pomidor, Jaja, Filet z piersi kurczaka, Jogurt sojowy, Woda, Mąka gryczana, Kiełki rzodkiewki, Mleko ryżowe, Cebula dymka, Marchew obrana, Mąka kukurydziana, Olej rzepakowy, Musztarda, Natka pietruszki, Proszek do pieczenia, Sól, Pieprz czarny ziarnisty, Pieprz czarny mielony, Curry) 10,3,6

II śniadanie

Deser amarantusowy z musem truskawkowym z nutką bazylii (Jogurt sojowy, Truskawki1, Woda, Amarantus ekspandowany, Skrobia ziemniaczana, Cytryna sok, Cukier trzcinowy, Bazylia (świeża)) 6

Obiad

Krajanka sojowa coq au vin kopytka szpinakowe i modra kapusta (Kapusta czerwona, Ziemniaki obrane, Wino czerwone (wytrawne), Pieczarki, krajanka sojowa, Cebula obrana, Mąka bezglutenowa mix, Szpinak (świeży), Ocet winny, Olej rzepakowy, Marchew obrana, Jaja, Ocet jabłkowy, Koncentrat pomidorowy (30%), Musztarda, Czosnek świeży, Koper ogrodowy, Cukier, Rozmaryn (świeży), Ziele angielskie, Pieprz czarny mielony, Kminek mielony, Sól, Tymianek, Liść laurowy) 10,3,6

Podwieczorek

Sałatka surimi z koperkiem (Kukurydza w zalewie, Paluszki surimi, Ogórek gruntowy, Ryż basmati, Majonez, Cebula czerwona, Koper ogrodowy, Jogurt sojowy, Kolendra (świeża), Natka pietruszki, Szczypiorek, Sól, Pieprz czarny mielony) 10,3,4,2,6

Kolacja

Grillowane szaszłyki z tofu i warzywami z sosem orzechowym i sałatką szwedzką (Tofu naturalne, Ogórki konserwowe, Cukinia św, Papryka czerwona (świeża), Cebula czerwona, Masło orzechowe, Bulion warzywny, Oliwa z oliwek, Cebula obrana, Mleko kokosowe, Miód1, Sos sojowy jasny, Sok z limonki, Pieprz czarny mielony, Koper ogrodowy, Sól himalajska, Zioła prowansalskie, Czosnek granulowany, Papryka ostra (chili)św)5,6,10