Menu na dzisiaj

Piątek

15/10/2021

Śniadanie

Owsianka espresso z musem jeżynowym i wiórkami kokosowymi (Mleko spożywcze 3.2%, Woda, Jeżyny, Płatki owsiane bezglutenowe, Wiórki kokosowe, Ksylitol, Skrobia ziemniaczana, Cukier, Kawa rozpuszczalna (proszek)7

II śniadanie

Sałatka z melonem, ogórkiem i fetą z sosem vinegrette (Melon, Ogórek zielony, Mix sałat, Ser feta, Oliwa z oliwek, Woda, Musztarda, Natka pietruszki, Miód1, Koper ogrodowy, Cytryna sok, Sól, Czosnek świeży)10,7

Obiad

Seleryba na szpinaku z gotowaną kaszą jęczmienną i żółtą fasolką szparagową (Fasolka żółta szparagowa, Seler obrany, Szpinak1, Kasza jęczmienna (perłowa), Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Oliwa z oliwek, Mleko ryżowe, Czosnek świeży, Algi nori (arkusze), Sos sojowy jasny, Olej rzepakowy, Sezam, Mąka pszenna, Bulion warzywny, Sól, Pieprz czarny mielony, Liść laurowy, Ziele angielskie, Kolendra mielona) 9,11,6,1

Podwieczorek

Batoniki mocy z daktylami i amarantusem (Daktyle suszone, Płatki owsiane, Czekolada gorzka, Amarantus ekspandowany, Olej kokosowy)

Kolacja

Tarta marchewkowa ze szpinakiem, porem i kukurydzą posypana płatkami migdałów z sosem koperkowym (Jogurt grecki, Marchew obrana, Jaja zerówki, Śmietana roślinna 16%, Por, Mąka kukurydziana, Jaja, Szpinak (świeży), Suszone pomidory, Kukurydza w zalewie, Płatki owsiane bezglutenowe, Koper ogrodowy, Pestki dyni, Migdały w płatkach, Sól, Curry, Papryka chili mielona, Pieprz czarny mielony) 10,3,8,7,6