Menu na dzisiaj

Piątek

15/10/2021

Śniadanie

Placki kukurydziane z jajkiem sadzonym i domowym ketchupem (bez glutenu, bez nabiału) (Jaja, Kukurydza w zalewie, Oshinko (marynowana rzodkiew), Pasta pomidorowa1, Mąka kukurydziana, Woda, Cebula obrana, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Cukier, Musztarda, Proszek do pieczenia, Ocet jabłkowy, Sól, Kurkuma, Papryka słodka mielona, Czosnek świeży, Pieprz czarny mielony, Oliwa z oliwek, Papryka chili mielona) 12,10,3

II śniadanie

Belriso migdałowe z musem z owoców leśnych i płatkami migdałów (bez glutenu, bez nabiału) (Mleko ryżowe, Ryż biały, Woda, Truskawki1, Maliny 1, Migdały w płatkach, Cukier, Jagody czarne1, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Cytryna sok, Sól, Aromat migdałowy) 8

Obiad

Sola w peperonacie (duszona papryka w sosie pomidorowym) z puree chrzanowym z sezamem (bez glutenu, bez nabiału) (Ziemniaki obrane, Sola (świeża), Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Papryka zielona, Pasta pomidorowa1, Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Sezam, Chrzan tarty, Oliwa z oliwek, Sól, Sól himalajska, Bazylia (świeża), Pieprz czarny mielony, Czosnek świeży, Mielona gałka muszkatołowa, Ocet winny, Papryka chili mielona) 4,11,6

Podwieczorek

Waniliowy pudding chia na mleku kokosowym z musem truskawkowym (bez glutenu, bez nabiału) (Mleko kokosowe, Woda, Truskawki1, Nasiona chia, Miód pszczeli, Skrobia ziemniaczana, Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu), Cytryna sok, Cukier trzcinowy)

Kolacja

Zupa toskańska z soczewicą, białą fasolą, jarmużem, marchewką i selerem naciowym (bez glutenu, bez nabiału) (Woda, Marchew obrana, Fasola biała w zalewie, Jarmuż św, Ziemniaki obrane, Cebula obrana, Soczewica czerwona, Koper włoski, Seler naciowy, Oliwa z oliwek, Sól, Papryka chili mielona, Pieprz czarny mielony) 9