Menu na dzisiaj

Piątek

26/11/2021

Śniadanie

Jajecznica z kurkami i cebulką z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem bezglutenowym (Jaja, Chleb bezglutenowy, Pomidorki cherry, Cebula obrana, Kurki, Olej rzepakowy, Sól himalajska, Pieprz czarny mielony)3,6,13

II śniadanie

Orientalna sałatka z batatami i wegańską fetą z czarnym sezamem z sosem vinegrette (Bataty, Marchew obrana, Szpinak (świeży), Cebula obrana, Czarny sezam, Wegańska feta, Oliwa z oliwek, Woda, Soczewica zielona, Orzechy nerkowca, Miód pszczeli, Olej sezamowy, Ocet ryżowy, Musztarda, Natka pietruszki, Miód1, Cytryna sok, Koper ogrodowy, Czosnek świeży, Sól, przyprawy) 10,8,11

Obiad

Pieczony pstrąg z gremolatą i komosą ryżową, żółta fasolka szparagowa w sezamie (Fasolka żółta szparagowa, Pstrąg strumieniowy (świeży), Komosa ryżowa (Quinoa), Natka pietruszki, Czosnek świeży, Przyprawa do ryb (marynata), Oliwa z oliwek, Skórka z cytryny (starta), Sezam, Sól) 4,11

Podwieczorek

Jagielnik z solonym karmelem daktylowym (Mleko kokosowe, Woda, Mleko ryżowe, Kasza jaglana, Odżywka białkowa - izolat 97%, Daktyle suszone, Daktyle (świeże), Miód pszczeli, Wiórki kokosowe, Płatki owsiane bezglutenowe, Orzechy arachidowe, Masło orzechowe, Olej kokosowy, Kakao) 5

Kolacja

Tamaryndowa polędwiczka wieprzowa po azjatycku z grzybami shiitake, papryką, kolendrą i cebulą, makaron soba (Polędwica wieprzowa, Cebula obrana, Makaron soba , Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Grzyby shiitake (świeże), Olej z orzechów arachidowych, Miód pszczeli, Papryka ostra (chili)św, Czosnek świeży, Pasta tamaryndowa, Sos sojowy jasny, Kolendra (świeża), Ocet ryżowy, Pieprz ziołowy) 5,6