Menu na dzisiaj

Piątek

26/11/2021

Śniadanie

Naleśniki gryczane z pastą z tofu i pietruszki (Mleko ryżowe, Tofu naturalne, Woda, Kapusta pekińska, Jaja, Mąka gryczana, Papryka czerwona (świeża), Ogórki konserwowe, Jogurt sojowy, Kukurydza w zalewie, Mąka bezglutenowa mix, Natka pietruszki, Mąka ziemniaczana, Olej rzepakowy, Sól, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Cukier, Pieprz czarny mielony) 10,3,6

II śniadanie

Zupa ogórkowa z kurczakiem (Bulion warzywny, Filet z piersi kurczaka, Ziemniaki obrane, Ogórki kiszone, Marchew obrana, Śmietana roślinna 16%, Majeranek, Koper ogrodowy) 10

Obiad

Morszczuk pieczony z puree buraczanym i karmelizowaną karotką (Ziemniaki obrane, Marchew obrana, Morszczuk, Burak obrany, Śmietana roślinna 16%, Oliwa z oliwek, Cytryna sok, Miód1, Sól, Pieprz czarny mielony) 4

Podwieczorek

Budyń czekoladowy z musem porzeczkowym i płatkami kokosa ( Mleko ryżowe, Porzeczki czerwone1, Woda, Mąka ziemniaczana, Płatki kokosowe bez cukru, Cukier, Mąka kukurydziana, Kakao, Skrobia ziemniaczana)

Kolacja

Makaron z sosem szpinakowym z serem wegańskim i pomidorkami koktajlowymi (Makaron kukurydziany (bezglutenowy), Pomidorki cherry, Szpinak1, Ser wegański, Śmietana roślinna 16%, Bulion warzywny, Cebula obrana, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży)