Menu na dzisiaj

Piątek

26/11/2021

Śniadanie

Jajecznica z kurkami i cebulką z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem bezglutenowym (Jaja, Chleb bezglutenowy, Pomidorki cherry, Cebula obrana, Kurki, Olej rzepakowy, Sól himalajska, Pieprz czarny mielony) 3,6,13

II śniadanie

Orientalna sałatka z batatami i wegańską fetą z czarnym sezamem z sosem vinegrette (Bataty, Marchew obrana, Szpinak (świeży), Cebula obrana, Czarny sezam, Wegańska feta, Oliwa z oliwek, Woda, Soczewica zielona, Orzechy nerkowca, Miód pszczeli, Olej sezamowy, Ocet ryżowy, Musztarda, Natka pietruszki, Miód1, Cytryna sok, Koper ogrodowy, Czosnek świeży, Sól, Kmin rzymski (kumin), Papryka wędzona, Papryka chili mielona, Cynamon, Pieprz czarny mielony) 10,8,11

Obiad

Pieczony pstrąg z gremolatą i komosą ryżową, zieloną fasolka szparagowa w sezamie (Fasolka żółta szparagowa, Pstrąg strumieniowy (świeży), Komosa ryżowa (Quinoa), Natka pietruszki, Czosnek świeży, Przyprawa do ryb (marynata), Oliwa z oliwek, Skórka z cytryny (starta), Sezam, Sól) 4,11

Podwieczorek

Jagielnik z solonym karmelem daktylowym (Mleko kokosowe, Woda, Mleko ryżowe, Kasza jaglana, Daktyle suszone, Daktyle (świeże), Miód pszczeli, Wiórki kokosowe, Płatki owsiane bezglutenowe, Orzechy arachidowe, Masło orzechowe, Olej kokosowy, Kakao) 5

Kolacja

Tamaryndowa polędwiczka wieprzowa po azjatycku z grzybami shiitake, papryką, kolendrą i cebulą, makaron soba (Polędwica wieprzowa, Cebula obrana, Makaron soba , Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Grzyby shiitake (świeże), Olej z orzechów arachidowych, Miód pszczeli, Papryka ostra (chili)św, Czosnek świeży, Pasta tamaryndowa, Sos sojowy jasny, Kolendra (świeża), Ocet ryżowy, Pieprz ziołowy) 5,6