Menu na dzisiaj

Poniedziałek

22/11/2021

Śniadanie

Placki z batatów z ziołowym twarożkiem i czerwoną papryką (Bataty, Twaróg sernikowy, Marchew obrana, Papryka czerwona (świeża), Jaja, Woda, Mąka kukurydziana, Mąka bezglutenowa mix, Mąka gryczana, Sól, Natka pietruszki, Koper ogrodowy, Czosnek granulowany, Curry, Pieprz czarny mielony, Szczypiorek) 12,10,3,7

II śniadanie

Fattoush – libańska sałatka (Pomidor, Papryka czerwona (świeża), Cebula czerwona, Sałata lodowa, Rzodkiewka, Ogórek zielony, Oliwa z oliwek, Woda, Cebula dymka, Natka pietruszki, Cytryna sok, Pieprz ziołowy, Czosnek świeży, Sól, Kolendra (świeża))

Obiad

Pulpeciki curry z sosem z kolendrą na puree z groszku, gotowane brokuły (Groszek zielony 1, Brokuł 1, Passata pomidorowa, Ziemniaki obrane, Łopatka wieprzowa, Cebula czerwona, Śmietana roślinna 16%, Ryż biały, Ser mozzarella tarta, Jaja, Mąka gryczana, Papryka ostra (chili)św, Ocet jabłkowy, Oliwa z oliwek, Curry, Sól, Pieprz czarny mielony, Natka pietruszki, Czosnek świeży, Kolendra (świeża)) 10,3,7

Podwieczorek

Budyń ryżowy mango z granatem (Mleko ryżowe, Mango (pulpa), Woda, Ryż biały, Odżywka białkowa - izolat 97%, Granat, Miód pszczeli, Aromat waniliowy, Cytryna sok)

Kolacja

Pierożki dim-sum (Łopatka wieprzowa, Groszek cukrowy (strączkowy), Sos sojowy jasny, Mąka gryczana, Woda, Papryka ostra (chili)św, Mąka ryżowa, Mąka kukurydziana, Ocet ryżowy, Czosnek świeży, Miód1, Szczypiorek, Olej sezamowy, Imbir świeży, Płatki jaglane, Kolendra (świeża), Sól)11,6