Menu na dzisiaj

Sobota

23/10/2021

Śniadanie

Frittata Caprese z żółtą papryką i sosem pomidorowo-bazyliowym (Jaja, Pomidor, Papryka żółta, Pasta pomidorowa1, Ser mozzarella tarta, Śmietana roślinna 16%, Cebula obrana, Woda, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Cukier, Bazylia (świeża), Cytryna sok, Sól, Pieprz czarny mielony)3,7,6

II śniadanie

Sałatka na szpinaku z serem brie i truskawką, dressing balsamiczny (Pomidor, Szpinak (świeży), Ser brie, Truskawki (świeże), Oliwa z oliwek, Ogórek gruntowy, Woda, Ocet balsamiczny, Miód1, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony)7

Obiad

Czarna soczewica w sosie chińskim z mango i makaronem ryżowym (Soczewica czarna, Mieszanka chińska, Makaron ryżowy wstążki, Woda, Mango, Mąka ziemniaczana, Ocet balsamiczny, Ocet ryżowy, Cukier, Olej rzepakowy)

Podwieczorek

Migdałowy budyń z musem z mango, granatem i miętą (Mleko spożywcze 1.5 %, Kasza jaglana, Brzoskwinia (w syropie), Granat, Mango (pulpa), Ksylitol, Aromat migdałowy, Mięta (świeża))7

Kolacja

Kotleciki komosowe z sosem czosnkowym i grillowanymi warzywami (Jogurt grecki, Pieczarki, Papryka czerwona (świeża), Cukinia św, Bakłażan, Szpinak (świeży), Komosa ryżowa (Quinoa), Ser feta, Jaja, Cebula obrana, Koper ogrodowy, Mąka ziemniaczana, Czosnek świeży, Olej rzepakowy, Szczypiorek, Pieprz czarny mielony, Sól, Ocet, Skórka z cytryny (starta))3,7