Menu na dzisiaj

Sobota

13/11/2021

Śniadanie

Frittata z porem i gorgonzolą z dyniowym ketchupem (Jaja, Por, Dynia1, Ser gorgonzola, Papryka czerwona1, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Cukier, Ocet, Pasta pomidorowa1, Czosnek świeży, Sól, Curry, Zioła prowansalskie, Pieprz czarny mielony, Oregano (suszone), Papryka słodka mielona, Pieprz cayenne)10,3,7

II śniadanie

Wieprzowina moo shu z chińskimi naleśnikami (Jaja, Łopatka wieprzowa, Ogórek zielony, Papryka czerwona (świeża), Woda, Mąka gryczana, Grzyby mun, Cebula czerwona, Marchew obrana, Jogurt sojowy, Mleko ryżowe, Cebula dymka, Mąka kukurydziana, Kiełki fasoli mung, Szczypiorek, Olej z orzechów arachidowych, Sos sojowy jasny, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Natka pietruszki, Proszek do pieczenia, Sól, Kolendra (świeża), Pieprz czarny mielony, Curry)10,3,5,6

Obiad

Kubańskie picadillo z wołowiną i kuskusem (Pomidory pulpa(krojone), Kark wołowy, Kuskus, Papryka zielona, Papryka czerwona (świeża), Cebula obrana, Oliwki zielone, Rodzynki, Czosnek świeży, Sos sojowy jasny, Papryka chili mielona, Sól, Liść laurowy, Pieprz czarny mielony, Oregano (suszone), Kmin rzymski (kumin)) 6

Podwieczorek

Złoty pudding z tapioki z musem malinowym (Mleko spożywcze 3.2%, Woda, Maliny 1, Tapioka (granulat suchy), Erytrol, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Cytryna sok, Kurkuma)7

Kolacja

Krem z topinamburem z chipsem z tortilli (Bulion warzywny, Ziemniaki obrane, Topinambur (słonecznik bulwiasty), Tortilla bezglutenowa kukurydziana, Cebula obrana, Pietruszka obrana, Śmietana roślinna 16%, Olej rzepakowy, Masło, Oliwa z oliwek, Sól morska, Sól, Pieprz biały, Liście kafiru)6