Menu na dzisiaj

Sobota

20/11/2021

Śniadanie

Placki z batatów z bazyliowo-koperkowym tofu twarożkiem i oshinko z zielonym ogórkiem (bez glutenu, bez nabiału) (Bataty, Tofu naturalne, Marchew obrana, Ogórek zielony, Oshinko (marynowana rzodkiew), Jogurt sojowy, Jaja, Woda, Mąka kukurydziana, Mąka bezglutenowa mix, Mąka gryczana, Oliwa z oliwek, Koper ogrodowy, Sól, Pieprz czarny mielony, Bazylia (świeża), Czosnek granulowany, Natka pietruszki, Curry, Szczypiorek) 12,10,3,6

II śniadanie

Zupa z fasolki szparagowej (bez glutenu, bez nabiału) (Bulion warzywny, Ziemniaki obrane, Fasolka zielona szparagowa, Marchew obrana, Seler obrany, Pietruszka obrana, Por, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Lubczyk, Sól, Pieprz czarny mielony) 9

Obiad

Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim (bez glutenu, bez nabiału) (Ziemniaki obrane, Woda, Cebula obrana, Jaja, Ogórki konserwowe, Pieczarki, Udko z kurczaka B/S, Pasta pomidorowa1, Mąka gryczana, Kiełbasa myśliwska sucha, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony, Ziele angielskie, Papryka wędzona, Liść laurowy) 10,3,9

Podwieczorek

Dwuwarstwowy deserek dyniowy z granatem (bez glutenu, bez nabiału) 8

Kolacja

Sałatka quinoa z buraczkami czarną fasola i pestakami dyni (bez glutenu, bez nabiału) (Burak gotowany, Komosa ryżowa (Quinoa), Fasola czarna w zalewie, Pestki dyni, Majonez, Ocet jabłkowy, Mięta (świeża), Chrzan tarty, Imbir świeży) 10,3