Menu na dzisiaj

Środa

06/10/2021

Śniadanie

Szakszuka z bruschettą bezglutenową (Pasta pomidorowa1, Jaja, Chleb bezglutenowy, Papryka czerwona1, Cebula obrana, Papryka czerwona (świeża), Papryka żółta, Papryka zielona, Szczypiorek, Czosnek świeży, Olej rzepakowy) 3,6,13

II śniadanie

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem z ohinko , chrupkie pieczywo (Oshinko (marynowana rzodkiew), Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe bezglutenowe, Tofu naturalne, Rzodkiewka, Jogurt sojowy, Szczypiorek, Pieprz czarny mielony, Sól) 10,6,13,12

Obiad

Klopsiki wieprzowe z brokułem i cukinią, puree z modrej kapusty, surówka z marchewki i białej rzodkiewki (Kapusta czerwona, Łopatka wieprzowa, Marchew obrana, Rzodkiew biała, Cebula obrana, Brokuł 1, Cukinia św, Żurawina suszona, Wino czerwone (wytrawne), Jaja, Cukier trzcinowy, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, sól, przyprawy) 3

Podwieczorek

Wegański serek waniliowy z musem malinowym i borówkami (Tofu naturalne, Jogurt sojowy, Borówki amerykańskie, Woda, Maliny 1, Cukier, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Aromat waniliowy, Cytryna sok) 6

Kolacja

Pieczone bataty z pesto z rukoli, granatem z serem wegańskim (Bataty, Granat, Ser wegański, Rukola, Oliwa z oliwek, Orzechy nerkowca, Czosnek świeży, sól, pieprz)8