Menu na dzisiaj

Środa

20/10/2021

Śniadanie

Placki kukurydziane z jajkiem sadzonym, dyniowym ketchupem i oshinko (Jaja, Kukurydza w zalewie, Dynia, Oshinko (marynowana rzodkiew), Mąka kukurydziana, Papryka czerwona1, Cebula czerwona, Woda, Cukier, Ocet, Natka pietruszki, Olej rzepakowy, Pasta pomidorowa1, Proszek do pieczenia, Sól, Papryka słodka mielona, Kurkuma, Pieprz czarny mielony, Curry, Oregano (suszone), Pieprz cayenne) 12,10,3

II śniadanie

Zielona zupa krem z groszku z kiełkami (Ziemniaki obrane, Cukinia, Brokuł, Groszek zielony, Cebula obrana, Oliwa z oliwek, Śmietana roślinna 16%, Kiełki rzodkiewki, Pieprz czarny mielony, Sól, Mielona gałka muszkatołowa, Majeranek) 6

Obiad

Shorma wieprzowa z sosem ziołowym z ryżem tureckim i gotowanym brokułem z sezamem (Łopatka wieprzowa, Brokuł , Jogurt grecki, Ryż biały (paraboiled), Cebula obrana, Sezam, Koncentrat pomidorowy (30%), Olej rzepakowy, Przyprawa do kurczaka, Natka pietruszki, Koper ogrodowy, Sól, Zioła prowansalskie, Pieprz czarny mielony) 10,7,11

Podwieczorek

Batonik z prosa (Daktyle suszone, Proso ekspandowane)

Kolacja

Pieczony pstrąg z warzywami w kukonko (Pstrąg strumieniowy (świeży), Cukinia św, Papryka czerwona (świeża), Marchew obrana, Mleko ryżowe, Jaja, Płatki kukurydziane, Przyprawa do ryb (marynata), Mąka bezglutenowa mix, Olej rzepakowy, Sezam, Sól, Curry, Pieprz czarny mielony, Kurkuma)10,3,4,11