Menu na dzisiaj

Poniedziałek

04/10/2021

Śniadanie

Złota owsianka z musem wiśniowym i bakaliami (Mleko spożywcze 3.2%, Wiśnie 1, Woda, Płatki owsiane bezglutenowe, Mieszanka bakaliowa, Erytrol, Skrobia ziemniaczana, Cukier, Cytryna sok, przyprawy) 7,8,5)

II śniadanie

Imbirowy krem z marchewki z tahini (Bulion warzywny, Marchew obrana, Ziemniaki obrane, Jabłko, Mleko kokosowe, Cebula obrana, Czosnek świeży, Sos sojowy jasny, Pasta imbirowa, Olej sezamowy, Sól, przyprawy) 10,11,6

Obiad

Czarna soczewica w sosie fistaszkowym z brązowym ryżem i surówką z czerwonej kapusty (Kapusta czerwona, Pasta pomidorowa1, Ryż brązowy, Papryka zielona, Soczewica czarna, Cebula obrana, Jabłko, Marchew obrana, Masło orzechowe, Cytryna sok, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Cukier, Sól, Olej rzepakowy, natka pietruszki, przyprawy) 10,5

Podwieczorek

Muffinki a'la toffifee (Masło orzechowe, Banan, Olej kokosowy, Miód pszczeli, Czekolada gorzka, Jaja, Mąka orkiszowa, Mąka ryżowa, Erytrol, Proszek do pieczenia) 3,5

Kolacja

Sałatka z makaronem orzo, ogórkiem, ciecierzycą i kukurydzą (Ogórek zielony, Kukurydza w zalewie, Makaron orzo (risoni), Ciecierzyca, Jogurt naturalny, Majonez, Czosnek świeży, Koper ogrodowy,przyprawy, Sól) 10,3,7,1