Menu na dzisiaj

Wtorek

05/10/2021

Śniadanie

Keto chlebek z paprykarzem z makrelą wędzoną i ogórkiem kiszonym (Ogórki kiszone, Woda, Makrela (wędzona), Cebula obrana, Ryż biały, Passata pomidorowa, Nasiona słonecznika, Jaja, Płatki jaglane, Marchew obrana, Siemię lniane, Siemię lniane mielone, Pestki dyni, Olej rzepakowy, Orzechy włoskie, Śliwki suszone, Miód1, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Sól, przyprawy) 10,3,8,4

II śniadanie

Pierożki gyoza z groszkiem strączkowym z sezamem (Groszek cukrowy (strączkowy), Łopatka wieprzowa, Sos sojowy jasny, Mąka gryczana, Sezam, Woda, Mąka ryżowa, Mąka kukurydziana, Ocet ryżowy, Papryka ostra (chili)św, Czosnek świeży, Miód1, Szczypiorek, Olej sezamowy, Imbir świeży, Płatki jaglane, Sól, przyprawy) 11,6

Obiad

Pad thai z kurczakiem z makaronem ryżowym (Filet z piersi kurczaka, Bulion warzywny, Makaron ryżowy wstążki, Cukinia św, Marchew obrana, Kiełki fasoli mung, Orzechy arachidowe, Cukier trzcinowy, Sos sojowy jasny, Sos rybny, sól, przyprawy) 4,5,6

Podwieczorek

Tarta figowa (Tofu naturalne, Figi świeże, Jogurt sojowy, Daktyle suszone, Masło orzechowe, Orzechy pekan, Płatki owsiane bezglutenowe, Napój ryżowy, Sól, wanilia) 5,8,6

Kolacja

Sałatka kolumbijska z fasolą czerwoną, kiełkami rzodkiewki, cebulą, papryką, pestkami dyni, pomidorem suszonym i grzankami z sosem miodowo-musztardowym (Fasola czerwona w zalewie, Ogórek zielony, Chleb bezglutenowy, Mix sałat, Cebula czerwona, Suszone pomidory, Pomidorki cherry, Pestki dyni, Papryczki jalapeno, Musztarda, Miód pszczeli, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Kiełki rzodkiewki, Cytryna sok, Woda, Sól, Pieprz czarny mielony) 10,6,13