Menu na dzisiaj

Wtorek

19/10/2021

Śniadanie

Pieczywo żytnie, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, oshinko (Chleb żytni pełnoziarnisty, Twaróg sernikowy, Oshinko (marynowana rzodkiew), Rzodkiewka, Szczypiorek, Sól, Pieprz czarny mielony) 12,10,7,1

II śniadanie

Wege sałatka Cezar z grzankami i sosem (Tofu naturalne, Mix sałat, Pomidorki cherry, Chleb żytni pełnoziarnisty, Ogórek zielony, Olej rzepakowy, Sałata rzymska, Ser parmezan, Woda,przyprawy) 10,3,7,6,1

Obiad

Boczniaki po myśliwsku, kasza gryczana, buraczki na zimno (Śliwki 1, Wiśnie 1, Gruszka, Płatki owsiane bezglutenowe, Miód pszczeli, Cukier waniliowy, Nasiona słonecznika, Mąka ziemniaczana, Orzechy arachidowe) 5

Podwieczorek

Owoce (wiśnia, gruszka i śliwki) pod kruszonką (Śliwki 1, Wiśnie 1, Gruszka, Płatki owsiane bezglutenowe, Miód pszczeli, Cukier waniliowy, Nasiona słonecznika, Mąka ziemniaczana, Orzechy arachidowe) 5

Kolacja

Omlet z chrzanową pastą ze słonecznika i kolorową papryką (Jaja, Twaróg sernikowy, Papryka czerwona (świeża), Papryka zielona, Papryka żółta, Nasiona słonecznika, Mąka pszenna, Chrzan tarty, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny mielony) 3,7