Menu na dzisiaj

Wtorek

19/10/2021

Śniadanie

Pieczywo bezglutenowe, pasztet z selera z żurawiną, pomidor (bez glutenu, bez nabiału) (Chleb bezglutenowy, Seler obrany, Pomidor, Żurawina suszona, Kasza jaglana, Orzechy włoskie, Olej kokosowy, Por, Jaja, Sos sojowy ciemny, Imbir świeży, Czosnek świeży, Natka pietruszki, Mielona gałka muszkatołowa, Majeranek, Mąka gryczana, sól, przyprawy) 3,8,9,6,13

II śniadanie

Sunomono z tofu i dressingiem (bez glutenu, bez nabiału) (Ogórek zielony, Tofu naturalne, Algi nori (arkusze), Woda, Ocet ryżowy, Cukier, Sos sojowy jasny, Olej sezamowy, Sezam, Czarny sezam, Sól) 6,11

Obiad

Wołowina po burgundzku z pieczonymi ziemniakami i sałatką szwedzką (górki konserwowe, Ziemniaki obrane, Kark wołowy, Cebula obrana, Bulion warzywny, Wino czerwone (wytrawne), Marchew obrana, Pieczarki, Por, Oliwa z oliwek, Miód1, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy (30%), Mąka ziemniaczana, sól, przyprawy) 10

Podwieczorek

Koktajl bananowo-jagodowy (bez glutenu, bez nabiału) (Mleko migdałowe, Banan, Jagody czarne1, Ksylitol) 8

Kolacja

Grilowane warzywa z kasza gryczana i dymką (Cukinia św, Papryka czerwona (świeża), Kasza gryczana niepalona (biała), Cebula obrana, Marchew obrana, Cebula dymka, Sezam) 11