Menu na dzisiaj

Wtorek

19/10/2021

Śniadanie

Placki z batatów z jajkiem i sosem jogurtowym (Bataty, Jaja, Jogurt sojowy, Marchew obrana, Woda, Mąka gryczana, Mąka kukurydziana, Mąka bezglutenowa mix, Mięta (świeża), Sól, Pieprz czarny mielony, Czosnek granulowany, Natka pietruszki, Curry, Szczypiorek Alergeny:) 10,3,6

II śniadanie

Sunomono z tofu i dressingiem (bez glutenu, bez nabiału) (Ogórek zielony, Tofu naturalne, Algi nori (arkusze), Woda, Ocet ryżowy, Cukier, Sos sojowy jasny, Olej sezamowy, Sezam, Czarny sezam, Sól) 6,11

Obiad

Wołowina po burgundzku z pieczonymi ziemniakami i sałatką szwedzką (górki konserwowe, Ziemniaki obrane, Kark wołowy, Cebula obrana, Bulion warzywny, Wino czerwone (wytrawne), Marchew obrana, Pieczarki, Por, Oliwa z oliwek, Miód1, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy (30%), Mąka ziemniaczana, sól, przyprawy) 10

Podwieczorek

Pianka limonkowa z płatkami kokosa i granatem (Mleko kokosowe, Granat, Płatki kokosowe bez cukru, Sok z limonki, Żelatyna, Cukier)

Kolacja

Zupa Harira (Bulion warzywny, Wołowina, Pomidory pulpa(krojone), Seler naciowy, Ciecierzyca w zalewie, Cebula obrana, Soczewica czerwona, Olej rzepakowy, Papryka ostra (chili)św, sól, przyprawy) 9