Menu na dzisiaj

Wtorek

02/11/2021

Śniadanie

Placki z batatów z ziołowym twarożkiem, oshinko i ogórkiem zielonym (Bataty, Twaróg sernikowy, Marchew obrana, Ogórek zielony, Oshinko (marynowana rzodkiew), Jaja, Woda, Mąka gryczana, Mąka kukurydziana, Mąka bezglutenowa mix, Sól, Natka pietruszki, Koper ogrodowy, Czosnek granulowany, Curry, Pieprz czarny mielony, Szczypiorek) 10,3,7,12

II śniadanie

Hummus z marchewką i selerem naciowym (Ciecierzyca w zalewie, Marchew obrana, Seler naciowy, Woda, Sezam, Oliwa z oliwek, Olej sezamowy, Cytryna sok, Sól, Pieprz czarny mielony, Czosnek świeży, Kmin rzymski (kumin)) 9,11

Obiad

Pulpeciki z indyka w sosie sweet chilli z tabbouleh z komosy ryżowej, groszek cukrowy (Mięso z indyka, Komosa ryżowa (Quinoa), Papryka czerwona (świeża), Ogórek zielony, Groszek cukrowy (strączkowy), Woda, Ocet ryżowy, Cukier trzcinowy, Jaja, Szczypiorek, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Mąka ziemniaczana, Mięta (świeża), Natka pietruszki, Papryka ostra (chili)św, Przyprawa do kurczaka, Pieprz czarny mielony, Sól) 10,3

Podwieczorek

Szpinakowy pudding z chia (Mleko spożywcze 3.2%, Pomarańcza, Kiwi, Mleko kokosowe, Nasiona chia, Cukier, Szpinak) 7

Kolacja

Wegańskie szaszłyki z tofu z sosem jogurtowym i kaszą sorgo (Tofu naturalne, Jogurt grecki, kasza sorgo, Cukinia św, Papryka czerwona (świeża), Cebula czerwona, Koper ogrodowy, Sól, Pieprz czarny mielony, Sól himalajska, Zioła prowansalskie) 7,6