Menu na dzisiaj

Wtorek

16/11/2021

Śniadanie

Rilettes z pstrąga z bruschettą i ogórkiem zielonym (Bagietka (bułka paryska), Ogórek zielony, Pstrąg tęczowy (świeży), Pstrąg tęczowy (filet, wędzony), Wino białe (wytrawne), Majonez, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Estragon (świeży), Sól, Pieprz cytrynowy, Pieprz czarny mielony) 10,3,4,1

II śniadanie

Paella z kurczakiem (Udko z kurczaka B/S, Ryż biały (paraboiled), Groszek cukrowy (strączkowy), Limonka, Passata pomidorowa, Cebula dymka, Oliwki czarne, Czosnek świeży, Kolendra (świeża), Kurkuma, Oliwa z oliwek)

Obiad

Polędwiczka w sosie kurkowym z pietruszkowymi kopytkami i buraczkami na ciepło (Burak obrany, Polędwica wieprzowa, Ziemniaki obrane, Cebula obrana, Bulion warzywny, Pietruszka obrana, Śmietana roślinna 16%, Kurki, Jaja, Mąka ziemniaczana, Oliwa z oliwek, Natka pietruszki, Skrobia ziemniaczana, Masło, Olej rzepakowy, Ocet balsamiczny, Cukier trzcinowy, Pieprz czarny mielony, Czosnek świeży, Sól himalajska, Rozmaryn (świeży), Sól) 3

Podwieczorek

Szyszki czekoladowe (Czekolada gorzka, Ryż preparowany, Rodzynki, Nasiona słonecznika, Płatki kukurydziane)

Kolacja

Pizza na spodzie marchewkowym z domowym ketchupem (Marchew obrana, Pasta pomidorowa1, Mąka kukurydziana, Passata pomidorowa, Jaja, Papryka czerwona (świeża), Ser wegański, Kukurydza w zalewie, Płatki owsiane bezglutenowe, Cebula obrana, Cukier, Musztarda, Ocet jabłkowy, Papryka chili mielona, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Pieprz czarny mielony, Sól) 10,3