Menu na dzisiaj

Wtorek

23/11/2021

Śniadanie

Pieczywo razowe z pastą słonecznikową z sałatą i rzodkiewką (Chleb żytni pełnoziarnisty, Rzodkiewka, Mix sałat, Nasiona słonecznika, Groszek zielony 1, Woda, Cukier, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny mielony) 1

II śniadanie

Sałatka z pieczoną dynią i ricottą (Dynia św, Mix sałat, Fasolka zielona szparagowa, Ser ricotta, Papryka czerwona (świeża), Woda, Oliwa z oliwek, Pestki dyni, Musztarda, Miód1, Natka pietruszki, Koper ogrodowy, Cytryna sok, Sól, Czosnek świeży) 10,7

Obiad

Ragout sojowe z pieczarkami i czarnymi oliwkami z kluskami półfrancuskimi (Bulion warzywny, krajanka sojowa, Mąka pszenna, Pieczarki, Marchew obrana, Cebula obrana, Oliwki czarne, Śmietana roślinna 16%, Woda, Jaja, Curry, Sól, Czosnek granulowany) 10,3,6

Podwieczorek

Chia z musem malinowym (Mleko ryżowe, Mleko kokosowe, Woda, Nasiona chia, Maliny 1, Miód pszczeli, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Cytryna sok)

Kolacja

Zapiekanka z komosą i porem z dipem pomidorowym (Por, Passata pomidorowa, Jaja, Marchew obrana, Cebula obrana, Komosa ryżowa (Quinoa), Śmietana roślinna 16%, Natka pietruszki, Masło roślinne, Truskawki1, Pieprz czarny mielony, Sól, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Mięta (świeża), Bazylia (świeża)) 3