Menu na dzisiaj

Wtorek

23/11/2021

Śniadanie

Pieczywo razowe z pastą słonecznikową z sałatą i rzodkiewką (Chleb żytni pełnoziarnisty, Rzodkiewka, Mix sałat, Nasiona słonecznika, Groszek zielony 1, Woda, Cukier, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny mielony) 1

II śniadanie

Pasta z awokado z natką pietruszki ze słupkami z marchewki i selera naciowego (Marchew obrana, Twaróg chudy, Seler naciowy, Awokado, Natka pietruszki, Cytryna sok, Czosnek świeży, Pieprz czarny mielony, Sól) 7,9

Obiad

Pierś z kurczaka w sosie cydrowym z komosą ryżową i brokułem (Filet z piersi kurczaka, Brokuł 1, Komosa ryżowa (Quinoa), Bulion warzywny, Jabłko, Cydr, Śmietana roślinna 16%, Cebula obrana, Miód1, Olej rzepakowy, Przyprawa do kurczaka, Pieprz biały) 10

Podwieczorek

Tarta figowa (Tofu naturalne, Figi świeże, Jogurt sojowy, Daktyle suszone, Masło orzechowe, Orzechy pekan, Płatki owsiane bezglutenowe, Napój ryżowy, Sól, Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu)) 8,5,6

Kolacja

Fish burger z warzywami z sosem tatarskim (Bułka grahamka, Dorsz1, Pomidor, Ogórek zielony, Jogurt grecki, Ogórki konserwowe, Sałata lollo bianco, Cebula czerwona, Jaja, Płatki jaglane, Majonez, pieczarki marynowane, Mąka bezglutenowa mix, Koper ogrodowy, Natka pietruszki, Sól, Pieprz czarny mielony, Czosnek granulowany, Pieprz cytrynowy) 10,3,7,4,1