Menu na dzisiaj

Wtorek

23/11/2021

Śniadanie

Owsianka bounty na mleku kokosowym z musem malinowym (bez glutenu i nabiału) (Mleko kokosowe, Woda, Maliny 1, Płatki owsiane bezglutenowe, Czekolada gorzka, Skrobia ziemniaczana, Ksylitol, Wiórki kokosowe, Cukier, Cytryna sok)

II śniadanie

Pasta z białej fasoli z pomidorem i pieczywem (bez glutenu i nabiału) (Chleb bezglutenowy, Pomidor, Fasola biała w zalewie, Oliwa z oliwek, Cytryna sok, Czosnek świeży, Sól, Majeranek, Pieprz czarny mielony) 6,13

Obiad

Pierś z kurczaka w sosie cydrowym z komosą ryżową i brokułem (bez glutenu i nabiału) (Filet z piersi kurczaka, Brokuł 1, Komosa ryżowa (Quinoa), Bulion warzywny, Jabłko, Cydr, Śmietana roślinna 16%, Cebula obrana, Miód1, Olej rzepakowy, Przyprawa do kurczaka, Pieprz biały) 10

Podwieczorek

Dwuwarstwowy deserek dyniowy z granatem (bez glutenu i nabiału) (Dynia św, Mleko kokosowe, Orzechy laskowe, Syrop klonowy, Granat, Żelatyna, Cynamon, Kakao) 8

Kolacja

Buraczany bezglutenowy burger z warzywami i sosem tatarskim ( bez glutenu i nabiału) (Bułki bezglutenowe, Pomidor, Burak obrany, Ogórek zielony, Sałata lollo bianco, Kasza jaglana, Ogórki konserwowe, Jogurt sojowy, Cebula czerwona, Nasiona słonecznika, Cebula obrana, Majonez, pieczarki marynowane, Sezam, Mąka pszenna, Sos sojowy ciemny, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony, Imbir mielony, Kolendra (świeża)) 10,11,6,10