Menu na dzisiaj

Wtorek

30/11/2021

Śniadanie

Frittata z porem i gorgonzolą z dyniowym ketchupem (Jaja, Por, Dynia1, Ser gorgonzola, Papryka czerwona1, Cebula czerwona, Oliwa z oliwek, Cukier, Ocet, Pasta pomidorowa1, Czosnek świeży, Sól, Curry, Zioła prowansalskie, Pieprz czarny mielony, Oregano (suszone), Papryka słodka mielona, Pieprz cayenne)10,3,7

II śniadanie

Sajgonki z kiszoną kapustą i sosem teriyaki (Kapusta kiszona, Cebula obrana, Woda, Marchew obrana, Papier ryżowy, Sos sojowy ciemny, krajanka sojowa (mielona), Mąka ziemniaczana, Miód pszczeli, Koncentrat pomidorowy (30%), Czosnek świeży, Cukier trzcinowy, Natka pietruszki, Sos sojowy jasny, Olej rzepakowy, Ocet ryżowy, Imbir mielony, Sól, Kminek mielony, Pieprz czarny mielony) 6

Obiad

Pad thai z tofu z makaronem ryżowym (Tofu naturalne, Makaron ryżowy wstążki, Bulion warzywny, Cukinia św, Marchew obrana, Kiełki fasoli mung, Orzechy arachidowe, Cukier trzcinowy, Sos sojowy jasny, Sól, Pasta tamaryndowa, Czosnek świeży, Kolendra (świeża), Imbir świeży, Papryka ostra (chili)św, Pieprz czarny mielony) 5,6

Podwieczorek

Koktajl jagodowy (Woda, Jogurt naturalny, Jagody czarne1, Cytryna sok, Cukier) 7

Kolacja

Bakłażan faszerowany kaszą i warzywami (papryka, pieczarki, cebula) i mozzarellą z sosem orzechowym (Bakłażan, Cebula obrana, Pieczarki, Papryka żółta, Papryka czerwona (świeża), Ser mozzarella tarta, Masło orzechowe, Bulion warzywny, Kasza gryczana niepalona (biała), Oliwa z oliwek, Mleko kokosowe, Czosnek świeży, Oregano (suszone), Sos sojowy jasny, Sok z limonki, Pieprz czarny mielony, Sól, Papryka chili mielona, Czosnek granulowany, Papryka ostra (chili)św) 7,5,6