Menu na dzisiaj

Wtorek

30/11/2021

Śniadanie

Keto chlebek z paprykarzem z makrelą wędzoną i ogórkiem kiszonym (Ogórki kiszone, Woda, Makrela (wędzona), Cebula obrana, Ryż biały, Passata pomidorowa, Nasiona słonecznika, Jaja, Płatki jaglane, Marchew obrana, Siemię lniane, Siemię lniane mielone, Pestki dyni, Olej rzepakowy, Orzechy włoskie, Śliwki suszone, Miód1, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony) 10,3,8,4

II śniadanie

Zupa meksykańska z cielęciną (Bulion warzywny, Fasola czerwona w zalewie, Cielęcina b/k, Fasola biała w zalewie, Kukurydza w zalewie, Papryka czerwona (świeża), Cebula obrana, Pomidory pulpa(krojone), Koncentrat pomidorowy (30%), Czosnek świeży, Natka pietruszki, Papryka słodka mielona, Ziele angielskie, Pieprz czarny mielony, Zioła prowansalskie, Sól, Liść laurowy)

Obiad

Pad thai z kurczakiem z makaronem ryżowym (Filet z piersi kurczaka, Makaron ryżowy wstążki, Bulion warzywny, Cukinia św, Marchew obrana, Kiełki fasoli mung, Orzechy arachidowe, Cukier trzcinowy, Sos sojowy jasny, Sos rybny, Kolendra (świeża), Sól, Papryka ostra (chili)św, Czosnek świeży, Imbir świeży, Pasta tamaryndowa, Limonka, Pieprz czarny mielony) 5,4,6

Podwieczorek

Pudding chia z kiwi i śliwką (Kiwi, Mleko kokosowe, Śliwki 1, Mleko ryżowe, Nasiona chia, Miód pszczeli)

Kolacja

Tofu satay z pieczonym kalafiorem i pesto kolendrowym (Kalafior1, Tofu naturalne, Oliwa z oliwek, Sos sojowy ciemny, Cytryna sok, Kolendra (świeża), Natka pietruszki, Olej sezamowy, Czosnek świeży, Papryka chili mielona, Imbir świeży, Kolendra mielona, Kurkuma, Kmin rzymski (kumin)) 11,6