Menu na dzisiaj

Środa

10/11/2021

Śniadanie

Bezglutenowy pasztet z gesi z ogórkiem konserwowym (Chleb bezglutenowy, Ogórki konserwowe, Gęś (tuszka), Wątróbka (z kurczaka), Marchew obrana, Cebula obrana, Seler obrany, Por, Pietruszka obrana, Ziele angielskie, Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Sól, Pieprz czarny mielony, Mielona gałka muszkatołowa, Imbir mielony, Pieprz ziołowy)10,9,6,13

II śniadanie

Zupa rybna z mintajem 4 (Bulion warzywny, Ziemniaki obrane, Mintaj (świeży), Pietruszka obrana, Marchew obrana, Śmietana roślinna 16%, Por, Olej rzepakowy, Cytryna sok, Czosnek świeży, Koper ogrodowy, Ziele angielskie, Liść laurowy)

Obiad

Gnocchi z sosem arabiatta z czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i czerwoną papryką z indykiem i boczkiem (Mięso z indyka2, Gnocchi (bg,bn), Pasta pomidorowa1, Cukinia św, Papryka czerwona (świeża), Cebula czerwona, Suszone pomidory, Boczek wieprzowy, Czosnek świeży, Oliwa z oliwek, Papryka ostra (chili)św, Bazylia (świeża), Sól, Papryka słodka mielona, Pieprz czarny mielony)3

Podwieczorek

Banoffe cup z pekan (Banan, Śmietana roślinna 16%, Orzechy włoskie, Orzechy pekan, Kakao, Cukier)8

Kolacja

Sałatka z małżami (omułkami), pomidorem, zielonym ogórkiem, czerwoną cebulą, czerwona i zieloną papryką, cytrynowy vinegrette (Pomidor, Ogórek zielony, Małże, Pomidorki cherry, Papryka zielona, Papryka czerwona (świeża), Oliwa z oliwek, Cytryna sok, Miód1, Cebula czerwona, Natka pietruszki, Kapary, Zioła prowansalskie, Czosnek świeży, Pieprz czarny mielony, Sól) 2