Menu na dzisiaj

Czwartek

04/11/2021

Śniadanie

Zielony paleo omlet z szynką i twarożkiem bazyliowo- koperkowym, pomidor (Jaja, Pomidor, Tofu naturalne, Szynka z piersi kurczaka, Jogurt sojowy, Szpinak (świeży), Oliwa z oliwek, Koper ogrodowy, Sól, Pieprz czarny mielony, Bazylia (świeża), Olej rzepakowy) 3,6

II śniadanie

Japońska zupa misoshiru z grzybami shiitake i makaronem ryżowym z sezamem (Woda, Makaron ryżowy wstążki, Seler obrany, Marchew obrana, Miso, Por, Olej rzepakowy, Grzyby mun, Pietruszka obrana, Czarny sezam, Sezam, Czosnek świeży, Grzyby suszone, Grzyby shiitake (suszone), Szczypiorek, Algi nori (arkusze),przyprawy) 9,11,6

Obiad

Soba z stir -fry z wieprzowiną (Łopatka wieprzowa, Makaron soba , Papryka trio 1, Cebula dymka, Jaja, Marchew obrana, Pędy bambusa, Sos sojowy jasny, Kiełki fasoli mung, Sezam, Olej sezamowy) 3,11,6

Podwieczorek

Fit kinder country (Mleko ryżowe, Kasza jaglana, Czekolada gorzka, Amarantus ekspandowany, Syrop klonowy, Aromat waniliowy)

Kolacja

Śledź w sosie francuskim z pieczoną marchewką i topinamburem (Śledź (solony), Marchew obrana, Topinambur (słonecznik bulwiasty), Musztarda francuska, Jogurt sojowy, Majonez, Oliwa z oliwek, Sól himalajska, Koper ogrodowy, Cytryna sokprzyprawy) 10,3,4,6)