Menu na dzisiaj

Piątek

19/11/2021

Śniadanie

Owsianka z prażoną gruszką i orzechami włoskimi (Mleko spożywcze 3.2%, Woda, Gruszka, Płatki owsiane bezglutenowe, Orzechy włoskie, Miód1, Cynamon, Cytryna sok) 7,8

II śniadanie

Sałatka grecka z fetą z vinegrette bazyliowym (Pomidor, Ogórek zielony, Papryka czerwona (świeża), Mix sałat, Ser feta, Oliwki czarne, Oliwa z oliwek, Cytryna sok, Woda, Bazylia (świeża), Musztarda, Cukier, Sól, Pieprz czarny mielony) 10,7

Obiad

Seleryba w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z groszku, surówka z czerwonej kapusty (Seler obrany, Groszek zielony 1, Kapusta czerwona, Bulion warzywny, Ziemniaki obrane, Śmietana roślinna 16%, Suszone pomidory, Jabłko, Marchew obrana, Mleko ryżowe, Cytryna sok, Sól, Pieprz czarny mielony, Olej rzepakowy, Algi nori (arkusze), Sos sojowy jasny, Sezam, Tymianek, Papryka słodka mielona, Cukier, Mąka pszenna, Liść laurowy, Ziele angielskie, Kolendra mielona, Natka pietruszki) 9,11,6

Podwieczorek

Kulki mocy (Daktyle suszone, Kasza jaglana, Orzechy laskowe, Rodzynki, Wiórki kokosowe)8

Kolacja

Kanapki z pastą jarmużową i marynowaną papryką po chorwacku (Chleb żytni pełnoziarnisty, Twaróg sernikowy, Papryka czerwona (świeża), Papryka żółta, Jarmuż1, Jogurt naturalny, Musztarda, Cebula obrana, Woda, Musztarda francuska, Czosnek świeży, Cukier trzcinowy, Olej rzepakowy, Sól, Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy) 10,7,1