Menu na dzisiaj

Piątek

19/11/2021

Śniadanie

Frittata z porem i tofu z domowym ketchupem (bez glutenu, bez nabiału) (Jaja, Pasta pomidorowa1, Por, Tofu naturalne, Cebula obrana, Oliwa z oliwek, Cukier, Musztarda, Ocet jabłkowy, Czosnek świeży, Pieprz czarny mielony, Zioła prowansalskie, Sól, Papryka chili mielona) 10,3,6

II śniadanie

Taco shell z meksykańskim farszem (Papryka czerwona (świeża), Taco shell, Kukurydza w zalewie, Fasola czerwona w zalewie, Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Olej rzepakowy, Sól, Papryka chili mielona, Szczypiorek, Papryka wędzona, Czosnek świeży)

Obiad

Miruna w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z groszku, surówka z czerwonej kapusty (bez glutenu, bez nabiału) 4

Podwieczorek

Mango sticky rice (bez glutenu, bez nabiału) (Woda, Mleko kokosowe, Mleko ryżowe, Ryż biały, Mango, Mango (pulpa), Cukier, Sól)

Kolacja

Zapiekanka warzywna z groszkiem, porem, marchewką, brokułem i jogurtem z pastą typu ajvar (bez glutenu, bez nabiału) (Ziemniaki obrane, Brokuł św, Jogurt sojowy, Pomidory pulpa(krojone), Bakłażan, Por, Jaja, Cebula obrana, Papryka czerwona1, Groszek zielony w zalewie, Marchew obrana, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Ksylitol, Ocet jabłkowy, Sól, Papryka słodka mielona, Koper ogrodowy, Papryka ostra (chili)św, Pieprz czarny mielony) 3,6