Menu na dzisiaj

Poniedziałek

01/11/2021

Śniadanie

Hummus buraczkowy z kiełkami rzodkiewki ze słupkami warzywnymi i chrupkim pieczywem (bez glutenu, bez nabiału) (Ciecierzyca w zalewie, Burak obrany, Papryka czerwona (świeża), Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe bezglutenowe, Ogórek zielony, Marchew obrana, Kiełki rzodkiewki, Oliwa z oliwek, Czosnek świeży, Sól, Pieprz czarny mielony, Tahini) 11,6,13

II śniadanie

Sałatka z soczewicy (bez glutenu, bez nabiału) (Brokuł 1, Fasolka żółta szparagowa, Oliwa z oliwek, Soczewica czerwona, Soczewica zielona, Cytryna sok, Natka pietruszki, Czosnek świeży, Bazylia (świeża), Płatki drożdżowe, Sól, Pieprz czarny mielony)

Obiad

Pieczony schab ze śliwką w sosie majerankowym z ziemniakami z koperkiem i warzywami gotowanymi na parze (bez glutenu, bez nabiału) (Ziemniaki obrane, Bulion warzywny, Schab wieprzowy b/k, Marchew obrana, Kalafior1, Groszek cukrowy (strączkowy), Śliwki suszone, Cebula obrana, Śmietana roślinna 16%, Oliwa z oliwek, Przyprawa do wieprzowiny, Koper ogrodowy, Zioła prowansalskie, Sól, Pieprz czarny mielony, Majeranek)

Podwieczorek

Jagodowy pudding z tapioki z musem brzoskwiniowym (bez glutenu, bez nabiału) (Mleko ryżowe, Brzoskwinia (w syropie), Jagody czarne1, Woda, Tapioka (granulat suchy), Cukier)

Kolacja

Kokosowy dahl z czerwonej soczewicy ze szpinakiem (bez glutenu, bez nabiału) (Bulion warzywny, Soczewica czerwona, Cebula obrana, Szpinak, Pomidory pulpa(krojone), Mleko kokosowe, Marchew obrana, Kurkuma)