Menu na dzisiaj

Środa

10/11/2021

Śniadanie

Frittata z marchewką i szpinakiem, z sosem koperkowym na jogurcie (Jaja, Jogurt grecki, Marchew obrana, Szpinak1, Kasza kukurydziana, Cebula obrana, Koper ogrodowy, Natka pietruszki, Oregano (suszone), Sól, Pieprz czarny mielony)3,7

II śniadanie

Tortilla verde z groszkiem zielonym i czerwoną papryką z fetą i grillowanym indykiem (TORTILLA PEŁNOZIARNISTA, Filet z piersi indyka, Bulion warzywny, Ser feta, Groszek zielony 1, Ryż biały (paraboiled), Papryka zielona, Por, Natka pietruszki, Pasta pomidorowa1, Olej rzepakowy, Kolendra (świeża), Papryka słodka mielona, Sól, Czosnek granulowany, Curry, Pieprz czarny mielony) 7

Obiad

Indyk w sosie słodko - kwaśnym z kaszą jaglaną (Filet z piersi indyka, Woda, Kasza jaglana, Warzywa chińskie, Ananas (w syropie), Passata pomidorowa, Ketchup, Mąka ziemniaczana, Cytryna sok, Olej rzepakowy, Czosnek świeży, Imbir mielony, Papryka słodka mielona, Sól, Czosnek granulowany, Curry, Pieprz czarny mielony)10,6

Podwieczorek

Buraczane brownie, koktajl białkowy jabłko-melon (Mleko spożywcze 3.2%, Jabłko, Melon, Burak obrany, Cukier, Jaja, Czekolada gorzka, Mąka kokosowa, Kakao, Cytryna sok, Rodzynki, Odżywka białkowa - izolat 97%, Cukier puder, Cynamon, Proszek do pieczenia, Sól morska)3,7

Kolacja

Caponata z plackami posypane orzeszkami pinii (Pomidory pulpa(krojone), Seler naciowy, Jaja, Bakłażan, Cebula obrana, Mąka pszenna, Papryka czerwona1, Orzechy pinii, Por, Rodzynki, Oliwki zielone, Czosnek świeży, Olej rzepakowy, Sól, Natka pietruszki, Papryka do kimchi, Papryka wędzona, Natka suszona, Czosnek granulowany, Kolendra (świeża), Kmin rzymski (kumin), Papryka chili mielona, Pieprz czarny mielony, Pieprz ziołowy) 3,8,9