Menu na dzisiaj

Wtorek

19/10/2021

Śniadanie

Chałwowa owsianka z bakaliami i wiśniami (Mleko spożywcze 1.5 %, Płatki owsiane bezglutenowe, Wiśnie 1, Mieszanka bakaliowa, Erytrol, Tahini, Sezam) 7,8,5,11

II śniadanie

Kokosowy dahl z czerwonej soczewicy ze szpinakiem i gotowanym ryżem (Bulion warzywny, Soczewica czerwona, Cebula obrana, Szpinak1, Pomidory pulpa(krojone), Ryż biały (paraboiled), Mleko kokosowe, Marchew obrana, Kurkuma)

Obiad

Wołowina po burgundzku z pieczonymi ziemniakami i sałatką szwedzką (górki konserwowe, Ziemniaki obrane, Kark wołowy, Cebula obrana, Bulion warzywny, Wino czerwone (wytrawne), Marchew obrana, Pieczarki, Por, Oliwa z oliwek, Miód1, Olej rzepakowy, Koncentrat pomidorowy (30%), Mąka ziemniaczana, sól, przyprawy) 10

Podwieczorek

Pudding z chia z musem mango i wiórkami kokosowymi (Mleko spożywcze 3.2%, Woda, Nasiona chia, Mango (pulpa), Miód pszczeli, Wiórki kokosowe, Ekstrakt waniliowy (bez alkoholu)) 7

Kolacja

Fish burger (Bułka grahamka, Dorsz1, Pomidor, Ogórek zielony, Sałata lollo bianco, Ketchup, Cebula czerwona, Jaja, Płatki jaglane, Sok pomarańczowy, Majonez, Mąka bezglutenowa mix, Koper ogrodowy, Natka pietruszki, Czosnek świeży, Czosnek granulowany, Sól, Pieprz cytrynowy, Sriracha) 10,3,4,11,1 ,6