Spożywanie zbilansowanych i pełnowartościowych posiłków ma bardzo duży wpływ na nasze samopoczucie czy kondycję psychiczną i fizyczną. Dlatego zdrowe odżywanie jest tak ważne. W Cud i Miód dbamy o to, aby każdy posiłek nie tylko zawierał odpowiednią liczbę kalorii, ale aby dania były pyszne i odpowiednio zbilansowane. Dbają o to nasi dietetycy, którzy we współpracy z szefem kuchni ustalają jadłospisy wszystkich diet. Poznaj nasz zespół dietetyków.
Jakub Mauricz
Jakub to absolwent dietetyki Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego, współtwórca programu studiów magisterskich na Wydziale Kultury Fizycznej i Zdrowia Uniwersytetu Szczecińskiego oraz realizator autorskiego programu szkolenia dla trenerów personalnych na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym. Posiada 12 lat doświadczenia, od lat prowadzi wykłady i prelekcje dla słuchaczy w całej Polsce. Jest autorem receptur produktów spożywczych takich jak: Bakalland, Henryk Kania czy Legal Cakes. Jest również autorem książki „Możesz jeść wszystko”, w której w przystępny sposób dzieli się wiedzą na temat dietetyki.
Natalia
Natalia jest absolwentką studiów na kierunku dietetyka I stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym i II stopnia na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Jest wpisana na oficjalną listę specjalistów polecanych insulinoopornym SOIT.
Zuza
Zuza jest absolwentką dietetyki na Uniwersytecie Medycznym. Specjalizuje się w dietach dla osób odchudzających się oraz z chorobami dietozależnymi oraz alergiami pokarmowymi. Prywatnie zainteresowana jest dietą wegetariańską i wegańską.